Sušení červíci - HABANERO 20g
Připravte se na pořádnou karibskou chilli párty se sušenými červíky s Habanero, po kterém poteče pití proudem a zábava jen tak snadno neustane.
Kategorie: | Dullik Worms |
---|
S habanero červíky se nebudeš nudit na žádné párty a přijdeš s něčím, co je nevšední a zároveň to vzbuzuje zvědavost ostatních v okolí. Naše habanero nebudeš jíst se slzami v očích a určitě si pochutnají i slabší nátury. To dáš !!!
Koření
Habanero je jedna z nejrozšířenějších chilli papriček na světě a pochází z části Karibiku. Je také velmi vhodným doplňkem k sýrům a kvalitním uzeninám, které svým výrazným aroma doprovodí.
Habanero je vysoce pálivé, takže vás rozhodně neochudí o ten pravý a poctivý hřejivý pocit, mají specifickou chuť s tóny tropického ovoce a jsou u nás běžně dostupné.
Způsob přípravy
Červíci pocházejí z českého chovu. Před jejich zpracováním prochází několikadenní hladovkou, aby se důkladně očistili. Poté je krátce povaříme, usušíme a nakonec okořeníme. Vše děláme s maximální pozorností na kvalitu a zachování výživových hodnot.
Kde se červíci chovají
Naše larvy potemníka moučného pocházejí z certifikované farmy na Moravě, která splňuje veškeré hygienické požadavky. Chovají se v plastových přepravkách s obilným šrotem. Čas od času je jim dodaná čerstvá zelenina jako zdroj vody. Chov je velice suchý, čistý a důkladně větraný.
Zajímavostí je, že podle legislativy spadá jedlý hmyz do kategorie hospodářských zvířat. S ohledem na to je hmyz nejčistěji chované i zpracovávané hospodářské zvíře. Na jeho chov se spotřebuje mnohonásobně méně vody, krmiva i půdy, než je to v případě jiných hospodářských zvířat.
Složení
V pytlíku Křupavých červíků s habanerem najdete 97,5% sušených larev Potemníka moučného, 2% soli a 0,5% habanera.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota |
2125 kJ/ 508 kcal |
Tuky (mastné kyseliny) |
29 g |
- z toho nasycené |
6,5 g |
- mononenasycené |
15 g |
- polynenasycené |
7,3 g |
Sacharidy |
3,5 g |
- z toho cukry |
0 g |
Bílkoviny |
58 g |
Sůl |
4 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.