Kuře v sladkokyselé omáčce

Kuře v sladkokyselé omáčce:

Tento recept určitě ocení nejen příznivci Asijských jídel :)

 

 

 

 

Suroviny:

500 gramů kuřecích prsou

¼ šálku sójové omáčky

¼ šálku kukuřičné mouky

1 vaječný bílek

2 stroužky česneku

2 střední cibule

1 šálek kuřecího vývaru

1 lžíce pálivé omáčky

3 polévkové lžíce omáčky Hoisen

1 lžíce sezamového oleje

malý kousek čerstvého zázvoru

malá hrst sezamových semínek

 

 

 

Postup přípravy:

Očistíme kuřecí prsa a nakrájíme je na menší kousky. Očištěné kuřecí maso vložíme do mísy a ochutíme sójovou omáčkou (2 lžíce), kukuřičnou moukou (3 lžíce) a přidáme vaječný bílek. Vše dobře promícháme a necháme několik minut marinovat.

Mezitím oloupeme česnek a cibuli kterou nakrájíme nadrobno a oloupaný zázvor nastrouháme najemno.

Česnek, cibuli a zázvor osmahneme na rozpáleném sezamovém oleji a necháme na pánvi „zezlátnout“. Do směsi přidáme kousky kuřete a restujeme je spolu s kořením, pálivou omáčkou a omáčkou Hoisen. Dobře promícháme, podlijeme vývarem a přidáme zbytek kukuřičné mouky. Za stálého míchání vaříme směs několik minut, dokud zcela nezhoustne.

Na závěr přidejte naše sušené červíky :). Doporučujeme příchuť HABANERO, které dodají tomuto jídlu ten správný „šmrnc“. Podáváme s rýží.

 

Dobrou chuť :)

 

Zpět do obchodu