Chlebový salát panzanella

Salát panzanella:

Tento recept je zdravý, poměrně snadný a neskutečně chutný!

 

 

 

Suroviny:

500 g rajčat

2 silné krajíce staršího chleba

1/4 červené nebo sladké cibule

2 hrsti listové petrželky

4 lžíce olivového oleje

2 lžíce vinného octa

sůl, pepř

 

 

Postup přípravy:

Chléb nakrájejte na kostky, dochuťte solí a promíchejte s trochou olivového oleje. Dejte na plech a zapečte v troubě (200 °C) asi 15 minut do křupava. Druhá, rychlejší varianta je chléb jednoduše opéct v toustovači a nakrájet na kostky, 

 

Rajčata očistíte a nakrájíte na dílky.

Cibuli nakrájíte podélně na tenké proužky. Petrželku oberte na lístky (stonky zpracujte jinak).

 

Rajčata dejte do mísy s cibulí. Pořádně osolte, opepřete a zakápněte octem. Promíchejte a nechte odstát aspoň 20 minut, aby rajčata pustila šťávu.

 

Přidejte chlebové kostky a petržel. Zakápněte oliváčem a už jen chvilku promíchejte, nakonec posypte sušenými červíky.

 

Chléb si udrží křupavost jen prvních pár minut, takže pokud chcete salát panzanella připravit předem, přidejte ho až těsně před podáváním.

 

Dobrou chuť :)

 

 

Zpět do obchodu