Salát panzanella:
Tento recept je zdravý, poměrně snadný a neskutečně chutný!
Suroviny:
500 g rajčat
2 silné krajíce staršího chleba
1/4 červené nebo sladké cibule
2 hrsti listové petrželky
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
sůl, pepř
Postup přípravy:
Chléb nakrájejte na kostky, dochuťte solí a promíchejte s trochou olivového oleje. Dejte na plech a zapečte v troubě (200 °C) asi 15 minut do křupava. Druhá, rychlejší varianta je chléb jednoduše opéct v toustovači a nakrájet na kostky,
Rajčata očistíte a nakrájíte na dílky.
Cibuli nakrájíte podélně na tenké proužky. Petrželku oberte na lístky (stonky zpracujte jinak).
Rajčata dejte do mísy s cibulí. Pořádně osolte, opepřete a zakápněte octem. Promíchejte a nechte odstát aspoň 20 minut, aby rajčata pustila šťávu.
Přidejte chlebové kostky a petržel. Zakápněte oliváčem a už jen chvilku promíchejte, nakonec posypte sušenými červíky.
Chléb si udrží křupavost jen prvních pár minut, takže pokud chcete salát panzanella připravit předem, přidejte ho až těsně před podáváním.
Dobrou chuť :)